I vanlig ordning har vi transkriberat det senaste avsnittet av #KommuniceraMera om du föredrar att läsa istället för att lyssna. Dagens gäst är Eva Ekedahl som är en av grundarna till bolaget Women for leaders och driver den framgångsrika podden Karriärpodden.

I detta avsnitt snackar vi om ledarskap, vikten av att lyssna, karriärsteg och de bästa tipsen för löneförhandlingar. Vi pratar också om hur man lyckas med en podcast och om det finns någon return of investment. Lyssna eller läs det senaste avsnittet. Och glöm inte att #KommuniceraMera!

KLICKA HÄR FÖR ATT LYSSNA ONLINE

KLICKA HÄR FÖR ATT LYSSNA VIA ACAST

Vad tänker du på när jag säger kommunicera mera?

Eva: Jag tänker på att det är en av de viktigaste sakerna vi har att fundera på just nu, hur vi ska kommunicera och hur vi ska kommunicera på rätt sätt. Det handlar främst om att möta människor på olika sätt. Och hur mycket ska man kommunicera? Man bör ofta kommunicera mer än vad man tror men samtidigt så lever vi just nu i ett inferno av information så det gäller att sålla lite i det.

Kan inte du berätta om dig själv?

Eva: Jag är en person som har jobbat med människor i hela mitt liv på lite olika sätt. Började min bana i resebranschen som glad reseledare, sen har jag haft personalledande funktioner på olika sätt och vis. Jag började jobba med rekrytering väldigt tidigt, när rekryteringsbranschen tog riktigt fart i Sverige. För 20 år sen började jag på Manpower inom rekrytering och HR, sen har jag varit headhunter i olika omgångar och varit chef för rekryteringsföretag. Jag har varit konsult i olika former, har även varit VD för ett konsultbolag. Men det har hela tiden varit med IT-branschen som min närmaste bransch.

Du har jobbat mycket med rekrytering, hur har det skilt sig åt bakåt i tiden mot till idag? Hur rekryterade man talanger då och nu?

Eva: Jag brukar skratta åt det, hur jag gjorde för att hitta folk då. Innan internet fanns på riktigt för 20 år sen, satt jag med telefonkatalogen och slog upp personer och företag. Man skickade ansökningar på post. Det känns som om jag är född på stenåldern, men jag kommer ihåg att jag jublade när LinkedIn kom till Sverige. En databas som är öppen och där alla finns! Så det har hänt jättemycket inom rekryteringsbranschen, både hur man söker och hur man blir hittad. På vissa sätt har det blivit lättare men det är fortfarande en djungel att navigera i.

Det känns som om att det är lättare att rekrytera idag?

Eva: Ja, på sätt och vis. Men man kan inte sitta och vänta på att bli hittad om man vill ha nytt jobb. Man måste ta mycket eget ansvar och knyta kontakter om man vill ha ett nytt jobb.

Om sitter och funderar på om man ska byta karriär och kanske inte vet vad nästa steg är. Har du några tips då för att komma vidare i tankarna?

Eva: Om man inte vet vad man vill göra så tror jag på att gå till sin inre kärna och fundera på vad är det jag brinner för och vad är det jag vill göra. Om man inte har kommit på vad man brinner för så får man fundera på när är det som allra bäst för mig? När kommer jag till min rätt? Sen måste man identifiera företag som kan vara intressanta och våga berätta att man vill ha ett nytt jobb.

Om man inte är väldigt missnöjd med sitt nuvarande jobb så kanske man inte aktivt letar efter ett nytt jobb. Men de är viktigt att ändå rannsaka sig själv om det är saker man vill förändra och på så vis utvärdera sin situation. Ingen annan leder en framåt i karriären om man inte råkar ha turen att ha någon som är ens sponsor. Det kan vara någon internt på företaget eller externt som vill en väl och lyfter fram en i olika situationer. Jag gillar det uttrycket för alla borde ha en sponsor egentligen.

Är en sponsor som om en mentor som pushar en?

Eva: En sponsor är en person som ser en och lyfter fram en i sin karriär. Det behöver inte nödvändigtvis vara närmsta chefen även om det kanske borde vara det. Det behöver inte vara uttalat, ofta blir det bara så. Men man kan även själv sträcka ut handen till människor som man tror kanske skulle kunna pusha fram mig lite. Sen kan man också kontakta människor och fråga om de kan bli ens mentor, för ett mer uttalat stöd och ha någon att bolla tankar med. Människor vill hjälpa till mycket mer än man tror!

Du är utbildad samtalsterapeut, vad lär man sig då?

Eva: Då lär man sig förstå och hjälpa människor som behöver en extra kick. Jag är samtalsterapeut inom psykosyntes vilket är en speciell terapiform där man jobbar utvecklingsorienterat. Det är en kreativ terapiform som gör att man kan bli lite mer av den personen man vill vara.

Har du något tips för yrken, t.ex. kommunikationschefer, när det kommer till personlig utveckling för personerna i deras team?

Eva: Att lyssna gäller alla. Lyssna på medarbetarna och försök förstå både vad de vill och vad de har för kapacitet för att hitta rätt väg. Jag kan tänka mig att kommunikationschefer är lite extra duktiga på att berätta snarare än att lyssna, men det är bara vad jag tror.

Är vi generellt dåliga på att lyssna?

Eva: Vi tror ofta att vi måste prata mycket mera med ord än vad vi faktiskt behöver. Det handlar mycket om att sätta sig in i den andra personens egentliga behov och tankar mer än att ge bra råd och tips. Kommunikation är både att sända och ta emot.

Du har tidigare pratat en del om löneförhandling, kan inte du gå igenom dina bästa tips?

Eva: Det handlar mycket om att lyssna, man behöver vara lyhörd på vad företaget säger. Men förhandling handlar också om att argumentera, så man behöver förbereda sig så att man kan lyfta fram vad man har åstadkommit. Sen tycker jag att non violent communication är intressant. Det är en strategi som man kan använda när man ska lägga fram något som kanske är lite jobbigt. Först ska man säga vad som har hänt, vad är det jag känner och vad är det jag skulle önska? Det handlar om att lyfta fram vad man har gjort bra och varför det är viktigt. Jag tycker också att man ofta kan dra på lite i vad man frågar efter i löneförhandlingar, särskilt kvinnor.

Där kommer vi in på ett intressant ämne. Du jobbar med företaget Women for leaders, hur kommer det sig att du fokuserar på just kvinnligt ledarskap?

Eva: Women for leaders är både ett företag och ett kvinnligt närverk som vi driver ledarprogram av olika slag. Målet är att det ska bli fler kvinnliga ledare på toppen. Kvinnor står för 23% av ledarna i bolag och på VD-positioner så är det bara 8,5% kvinnor. Det är ganska lite! Istället för att prata om det i politiska samtal eller att stå på barrikaderna så har vi skapat handlingsinriktade program. Vi jobbar direkt med företagen för att de ska få en arbetsmetod och kunna paketera sina jämställdhetsarbeten på ett lite smartare sätt.

Sen kan man diskutera om det finns något sådant som kvinnligt ledarskap, om det inte bara är ledarskap. Ledarskap är ledarskap, det är varken kvinnligt eller manligt. Men jag och mina kollegor pratar en hel del om det moderna ledarskapet. Vad som krävs idag är inte samma som vad som ansågs bra förut. Vi menar att det moderna ledarskapet står mycket för coachande ledarskap, att vara lyhörd, att kunna arbeta igenom människor och inte vara fast i en machokultur. Jag kopplar mycket av de här frågorna till sådant som de framstående kvinnor jag pratat med i Karriärpodden säger att det gjort: De har blivit framgångsrika genom att vara duktiga på att hantera människor. Det tror jag är framgångsfaktorer för framtiden.

Är det någon annan egenskap som en bra ledare bör ha?

Eva: Jag pratar ganska mycket om det empatiska ledarskapet. Det behöver inte betyda att man är ”snäll”, men förstående, intresserad och nyfiken på andra. Det är sådant som ofta kallas people skills, det tror jag är viktigt att ha.

Vi måste prata lite om Karriärpodden, hur kommer det sig att du startade upp den?

Eva: Poddar var ganska nytt när jag startade 2014, så de fanns inte så många då. Min son hade en podd med några kompisar hemma i pojkrummet, och jag tyckte formatet verkade intressant. Jag hade då varit sjuk under en längre period och hade därför lite mer tid att reflektera. En podd samlar min karriär på ett ganska bra sätt: jag har varit headhunter och gjort research om människor, är samtalsterapeut och gillar ny teknik. Så att starta en podd kändes som en ganska bra samling av mina kunskaper. Det är väldigt kul att den sen växte och idag har blivit så framgångsrik.

Hur marknadsför man poddar på bästa sätt?

Eva: Där har vi sociala medier att tacka på många sätt. Men det handlar så klart om att skapa ett intresse. Sen beror det mycket på vilka gäster man har och hur mycket de sen pratar om sin medverkan. De gånger jag har haft bloggare som gäster så har det ökat trafiken markant och skapats ringar på vattnet. Sen är det idogt arbete i alla fall för min del, jag har ägnat jättemycket tid åt podden. Dels för att jag brinner för det och dels för att en av de viktigaste faktorerna för jämställdhet är att vi behöver fler kvinnliga förebilder. För det finns för få, samtidigt som det finns jättemånga duktiga kvinnor på ledarpositioner som inte blir sedda. Så jag vill lyfta fram de som jag är intresserad av och tycker gör ett bra jobb.

Vilka intervjuer har varit bäst?

Eva: Det kan jag inte svara på, för det är så individuellt vad man tycker är bra och intressant. Men jag kan tipsa om några samtal jag blev väldigt berörd av. Ett sådant är Ann Hellenius, hon har till och med varit med två gånger. Katarina Romell är en annan person som gav mig väldigt mycket i det samtalet. Anne Årneby är en annan knivskarp person som man får väldigt mycket energi efter att ha träffat. Jag har en lång lista!

Kan du mäta return of investment på podden?

Eva: Det är en jätteintressant fråga! Om man inte har den allra största podden så blir man inte stenrik på det. Nu har jag haft många väldigt bra samarbeten med företag som har sett att det har varit gynnsamt för dem att vara med och sponsra. Så när man har konkreta sponsorer så är det lättare att mäta return of investment.

Hur tänker du om podcast som marknadsföringskanal, är det något som fler företag borde haka på?

Eva: Ja det tycker jag, det är ett jättebra forum. Man kommer bort från det traditionella tänket runt kommunikation på ett himla bra sätt. Det finns nischade poddar som har en tydlig målgrupp och att samarbeta med dem kan vara ett sätt att nå den målgruppen. Sen finns det poddar som är mer rena prat-poddar utan ett högre syfte eller inriktning och då är det kanske svårare att se hur de kan gynna ett företag att samarbeta. Men en podd som pratar med företagets målgrupp och har samma professionella anslag är en jättebra reklamplats.

Kan du se några återkommande teman eller strukturer i det du och gästerna pratar om i podden?

Eva: Jag började föra lite statistik och upptäckte att många av dem är storasystrar, så vi har pratat mycket om syskonens placeringar och vad det har betytt för en när man var liten. Också hur man har valt för strategi för sin egen karriärutveckling, det är genomgående är att de inte har haft någon strategi. Det är få som karriär-planerar. Många pratar istället om att de har gått på känslan av lust och vad man tycker är roligt. En annan sak som ofta kommer upp är också att man måste ta chanserna när de kommer. Det är det vanligaste tipset, att våga.

Är det någon som har pratat om att jobba hårt?

Eva: Oh ja det har de har alla jobbat hårt. Så det är inte att de bara har suttit och skrattat på jobbet och fått det serverat. Att orka borra ner sig och kavla upp armarna och jobba hårt under en period är självklart. Men man kan inte tro att man kan göra en karriär på bara det. Man måste hålla över tid, det är många år man ska jobba. Om man kör på för hårt i alla ändar så håller det inte.

Är det många av dina gäster som berättar att de har gått in i väggen?

Eva: Inte så mycket specifikt det men det är många som berättar hur det bitvis varit komplicerat. Det händer saker i våra liv som påverkar både på ett privat plan och i yrkeslivet. Det kan vara skilsmässor, dödsfall, man kan bli uppsagd och så vidare.

Har du någon motgång som du kan dela med dig av?

Eva: Jag har haft flera motgångar. Jag nämnde att jag har varit allvarligt sjuk, det har så klart påverkat mig jättemycket. Det var då jag fick tid att tid tänka och reflektera. Det var självklart jättejobbigt att vara så sjuk men det har också gjort mig starkare på något konstigt sätt. Det var en stor motgång men även arbetsmässigt så har det varit gånger när det har tagit emot och varit jobbiga grejer.

När man ska kliva på ett nytt uppdrag så är det lätt att bli charmad över att man får jobbet så man glömmer att fundera på om det är rätt uppdrag för en själv. Vad är visionerna som jag förväntas uppfylla, hur är chefen på att kommunicera och så vidare. Rannsaka sig själv om är det här rätt för mig och för dem. Den fallgropen har jag själv också gått i. Ibland går man fel väg och det är okej, det behöver inte vara ett nederlag. Jag pratar mycket med mina gäster i podden om det, att det är motgångarna som är intressanta.

Hur tänker du kring när det känns motigt till vardags, när mejlkorgen känns oändlig och konflikter eller problem en vanlig dag?

Eva: Sådana dagar har alla ibland. Dagar när det känns som om man bara far runt mellan saker man ska göra och inte får något gjort. Något jag tycker är bra att göra, även om jag inte göra det varje dag tyvärr, är att stanna upp och reflektera över vad man har gjort bra under dagen. Att inte fastna i de dåliga sakerna som man kunde ha gjort bättre. För de flesta har inte den där sponsorn hos oss hela tiden som kan berätta för oss vad vi har gjort bra, så vi måste vara snälla mot oss själva.

Sen så jobbar jag mycket med to do-listor för det får mig att må bra att kunna se att jag bockar av saker jag har gjort. Men de dagar man har lite för många kryss kvar så får man inte bli för nedslagen av det. Det är en balansgång att man vill bocka av många saker på listan utan att bli en slav under mejlen och bara bocka av de snabbare uppgifterna. Att inte konstant bli störd av notifikationer eller nya mejl, utan att faktiskt hitta den djupa koncentrationen. Hålla sig till prioriteringarna och inte vara så händelsestyrd.

Har du några sista tips du vill dela med dig av?

Eva: Jag kan återkomma till det bästa tipset från Karriärpodden: Våga ta för dig. Säg vad du vill, det är viktigt att våga uttala det både för sig själv och andra. Och att man måste inse att man ska arbeta ett helt liv, det behöver inte gå så fort. Jag möter många unga människor som är frustrerade och undrar om det borde gå fortare så att de hinner ha en karriär. Men se till att fokusera på att ha det roligt på vägen!

Vi vill slutligen rikta ett stort tack till Eva Ekedahl som tog sig tiden att delta i vår podd #KommuniceraMera!