I vanlig ordning har vi transkriberat det senaste avsnittet av #KommuniceraMera om du föredrar att läsa istället för att lyssna. Dagens gäst är Elaine Eksvärd som är retorikkonsult och VD på Snacka Snyggt. I detta avsnitt delar Elaine med sig av sina viktigaste och bästa retoriktips. Vi pratar även om vad företagsledare måste sluta gör på scenen och mycket annat! Lyssna eller läs det senaste avsnittet. Och glöm inte att #KommuniceraMera!

KLICKA HÄR FÖR ATT LYSSNA VIA ANDROID

KLICKA HÄR FÖR ATT LYSSNA VIA IPHONE

Vad tänker du på när jag säger kommunicera mera?

Elaine: Jag tänker att man inte ska klura så mycket. Det är ju såklart bra att tänka först och prata sen. Kommunicera mer om allt, gå inte runt och bär på konflikter utan kommunicera dem direkt. Ta chansen vid baren och gå fram och prata med personen du spanat in, fundera inte på om du ska gå fram utan gör det bara. Man ångrar bara det man inte gjorde eller sa. Om du klurar på att säga ”Jag älskar dig” till någon, gör det! Få ut det, oavsett vad du tror att personen kommer svara. Kommunicera mera, var inte rädd utan prata! Prata på!

Berätta lite om dig själv, vem är Elaine Eksvärd?

Elaine: Jag är en retoriker som är uppvuxen i en förort utanför Stockholm som heter Bredäng. Jag är dotter till en brasiliansk kvinna som kom till Sverige 1976. Jag är dotter till en svensk man som jag inte har kontakt med idag eftersom att han var dum mot mig när jag var liten. Jag är ett maskrosbarn. Jag har ingen akademisk bakgrund men jag har skaffat mig en akademisk utbildning, en fil.kand i retorik. När jag blev klar sökte jag massor med jobb men fick inga för att jag inte hade kontaktnätet som man ofta behöver i Stockholm och Sverige. Så jag startade mitt eget företag. Och nu har jag en retorikbyrå tillsammans med min man Gustav med 10 anställda retorikkonsulter. Vår byrå heter Snacka Snyggt. Det har verkligen varit en resa och jag älskar att se tillbaka på den.

Du pluggade på Södertörn, vad var dina viktigaste lärdomar därifrån?

Elaine: Många! Jag hade så bra och fängslade lärare, bland annat Fredrik Söderqvist och Maria Wolrath Söderberg, riktigt extroverta varelser. Anders Ullholm hade jag i politisk argumentation, han lärde mig att argumentera på ett bra sätt. De här lärarna var väldig ödmjuka. När jag pluggade var jag inte helt frisk i huvudet, jag var nämligen en radikal pingstvän. Jag hade precis sagt upp kontakten med min pappa. Maria och Fredrik bemötte mig så ödmjukt. Jag vill skriva en B-uppstats som skulle heta ”Gud finns” då sa dem att det var en ganska svår tes att upprätthålla men föreslog att jag istället skulle granska gudsbevis. Maria och Fredrik var väldig ödmjuka och vägledde mig med mjuka anvisningar.

Sedan kan jag tycka att vi grottade ner oss ganska mycket i Aristoteles och politik. Jag hade gärna sett vardagsargumentation och vardagsretorik för då blir det mer aktuellt för alla. Jag lärde mig även att det var ganska hård konkurrens på retorik institutionen. Jag bestämde mig ganska snabbt för att jag aldrig skulle se andra retoriker som konkurrenter utan som kollegor. På Snacka Snyggt lyfter jag mina anställda och frågar om dem vill vara med i exempelvis poddar och vara retorikexperten. Dom är mina kollegor och det finns plats för oss alla. Man behöver inte vara svartsjuk eller avundsjuk, har jag någongång känt detta har jag bestämt mig för att reagera mot avundsjukan. Ringa upp personen och gratulera till framgångarna för då kommer den faktiska lyckan.

Hur många samtal har du ringt?

Elaine: Många. Nu förtiden hinner jag inte ringa så mycket men då kanske jag skickar ett sms eller mailar. Jag är inte avundsjuk längre. Jag agerar mot avundsjukan hela tiden, avundsjuk är inte något man är det är en känsla. Jag blir ofta motiverad och peppad av andras framgångar. Jag älskar när folk skryter och berättar om sina framgångssagor.

Tror du det är vanligt att man går runt och är avundsjuk?

Elaine: Ja, men jag tror att om man inte erkänner avundsjukan för sig själv, och säger usch vad jag ogillar denna känsla, så sprids den som ett gift. Därför ska man spotta ut sig den. Boosta istället personen du är avundsjuk på och beröm dom.

Hur skulle du beskriva dig själv? Lever du ut ditt liv online eller gillar du fysiska möten?

Elaine: Jag försöker leva analogt, det är min ambition. Telefonen får vara i en låda när vi kommer hem så hänger vi med barnen och hoppar studsmatta.

Tycker du att folk lever för mycket i telefonen?

Elaine: Nej inte längre. Jag tycker det börjar vända. Jag tycker det är viktigt att man stänger av telefonen emellanåt. Men jag gillar Instagram Stories och jag gillar att berätta vad jag gör för mina följare. Jag är ett socialt monster och älskar människor.

När du gör personlighetstester, vart mappas du in då?

Elaine: Jag är extremt extrovert, helt extrovert. Jag har inget introvert i mig överhuvudtaget, så jag pratar ofta innan jag tänker. Jag gillar uppmärksamhet och människor, men jag behöver inte sitta på en piedestal, jag gillar att sitta passivt när folk jag tycker om pratar och har trevligt ihop. Annars kan jag bli socialt ängslig och vill ta ansvar och inkludera folk.

Lever du som du lär?

Elaine: Ibland. En retorikkonsult ska ju lära folk att vilja lyssna, och jag får folk att lyssna. Jag har ju många föreläsningar och vann ”Årets talare” förra året. Sen har jag ju 94 000 följare på Instagram så folk verkar ju vilja lyssna på vad man har att säga som inte bara har med retorik att göra.

Hur är det att vara VD och föreläsare?

Elaine: Det funkar bra men nu ska jag vara på kontoret en dag i veckan. Jag tycker det är viktigt att träffa mina anställda och de saknar nog att ha en ledare på plats. Mitt mål framöver är att vara på plats mer.

Du har ju också en son på 9 månader, har du några tips till alla kvinnor där ute som ska hantera balansgången mellan karriär och barn?

Elaine: Framförallt ska man inte kliva in i jämförelseträsket, det är så klibbigt där. Att lyckas är att du är lycklig. Det handlar inte om att synas på TV eller klättra i karriärtrappan, utan det viktigaste är att du är lycklig. Så fundera på vad lycka är för dig och inte på vad den förväntas att vara. Försök att skaka av dig alla förväntningar och fråga dig själv : Vad är att lyckas för mig?

Har du alltid tänk så eller har du haft motgångar att dela med dig av?

Elaine: Ja, varje dag! Innan jag går och lägger mig och alla ska sova får jag dödsångest. Jag vet inte vart den kommer från. Alla mina vänner är mina bästa vänner men Marie, hon är helt underbar. När jag hade en kompisar som är besvärliga sa hon till mig att se denna kompis som en gratis kurs, och det gillar jag. Vissa motgångar är i och för sig inga motgångar utan bara helt sjuka.

Du har en del motgångar men du känns som en positiv person. Vart kommer denna positivitet och drivkraft från?

Elaine: Mamma och till viss del min pappa. Nu är min pappa sjuk i huvudet men var det något jag lärde mig av honom så var det att han gav mig komplimanger när jag var liten. Han sa att jag var tuff. Och var och varannan dag så berättade han hur nöjd han var med livet, att han var lycklig och att livet är bra. Så han var ju väldigt positiv trots att han var sjuk i huvudet. Och anledningen till att jag säger att han är dum i huvudet är för att han utnyttjade mig sexuellt.

Mamma är inte sjuk i huvudet, hon är en frisk fläkt, min ängel. Hon har alltid sagt att jag kan ta mig an allt, jag kan bli vad jag vill.

Funderar du på meningen med livet?

Elaine: Ja, jag tror att vi har fått en begränsad dit här och då ska vi uträtta vissa saker och lära oss en hel del. Jag har nog haft dödsångest sedan jag föddes. Redan när jag var 6 år så reflekterade jag över hur stora trappstegen var, men insåg att om några år kommer dom inte längre vara stora för då har jag växt. Jag har alltid klurat på vad jag ska göra för den här världen. Nu har jag utrustat mig med en metaforisk ficklampa. Jag har en plattform där jag kan kasta ljus över vissa frågor. Så länge jag får ha den här ficklampan så vill jag hjälpa folk som har det svårt.

Jag drivs av att hjälpa barn som blir sexuellt utnyttjade, misshandlade men också av ensamma pensionärer och förståndshandikappade män. Jag arbetar mycket med Patrik Sjöberg som också blev sexuellt utnyttjad. Tillsammans driver vi ”Tre ska bli noll” där vi arbetar förebyggande för sexuellt utnyttjade barn.

Vad tycker du att företagsledare ska bli bättre på?

Elaine: Företagsledare måste lämna Power Point, alltså bilder på en skärm, till att skapa Mental Points, alltså skapa bilder i sinnet. Det är jätteviktigt. Storytelling, gräva i sitt erfarenhetskapital och fundera på vad man kan berätta för händelser och knyta dessa till professionella poänger. Släpp snuttefilten Power Point och våga ta konflikter.

Hur ska man få modet till att våga ta en konflikt?

Elaine: Om du inte vågar ta en konflikt kommer du gå runt att bära på den. Prestige är alldeles för tungt att bära på och det tycker jag konflikter också är. Att ta en konflikt är inte att bråka, utan handlar om att lösa problem.

Om man ändå vill ha kvar Power Point, vad kan man förbättra då?

Elaine: Kill your darlings. Skriv ut de sidorna i din Power Point som är till för dig som presentatör och behåll de sidorna som är till dem som lyssnar. Det är så man måste tänka, om ni tänker att ni behöver Power Point som ett manus, ha det, men andra behöver inte se att det är ett manus.

Vad tänker du om generiska företagspresentationer?

Elaine: Man kan ha en grafisk design men det är jätteviktigt att man inte gör sina anställda till professionella robotar utan gör dem personliga. Du kan skicka en generisk företagspresentation till dina anställda att använda sig av, men säg då att det bara är en stomme som de måste göra om till sitt. Berätta först om dina egna upplevelser av företaget och sen kan du berätta vad företaget gör. Men var personlig först och sen professionell.

Vad är dina tips till någon som inte får sin röst hörd? Hur får man sin röst hörd internt på företaget?

Elaine: I min bok ”Vardagsmakt” skriver jag mycket om det här. Man kan använda social makt. Fundera på vem som är högsta hönset i den sociala hierarkien, vem är det folk lyssnar mest på? Kidnappa den personens uppmärksamhet genom att säga ”Precis som X sa”, då kommer personen med hög status titta på dig men också alla andra. Så knyt an ditt budskap till något som personen i sammanhanget sagt på mötet.

Kan du inte berätta lite om det olika härskarteknikerna som finns?

Elaine: Härskarteknik är när någon förtrycker någon medvetet eller omedvetet. Oftast är det omedvetet. Det finns projicerings metoden, det är personer som inte kan ta kritik professionellt utan tar det personligt. Sedan finns det stereotypa metoder, att kvinnor får ”kvinnliga” uppgifter och män ”manliga” eller att 90-talister får IT-uppgifter som inte står i arbetsbeskrivningen. Sedan finns det också martyren som reagerar känslomässigt vid kritik och kanske börjar gråta. En annan metod är uteslutningsmetoden som kan vara att man sitter på möte och tar upp en ide. Ingen reagerar, men när en annan person tar upp samma idé blir det stående ovationer. Det är olika typer av härskartekniker som är väldigt besvärliga.

Hur fungerar hjärnan egentligen när den utser personer med hög sociala status?

Elaine:: Vi är flockdjur som behöver en flockledare. Vem blir det då? Det blir oftast någon informell chef, vanligtvis den som är mest omtyckt bland alla eller den som är mest fruktad.

Vilka egenskaper har du för att bli den personen som folk lyssnar på?

Elaine: Jag snackar alldeles för mycket. Jag försöker kliva tillbaka och vara tyst och då brukar någon annan bli ledaren. Man behöver inte vara extrovert för att vara en ledare. Det finns också introverta ledare. Karl Ekeman, han är den tystlåtna ledaren som lyssnar med intensiv blick, han behöver inte säga ett ord men han blir alltid ledaren.

Hur blir man ledare om man är tyst?

Elaine: En stor del av kommunikationen sitter inte alltid i det du säger utan hur du säger det, men också hur du lyssnar. Vi gillar folk som lyssnar. Karl är en sådan person som lyssnar och säger berätta mer, folk tycker om honom väldigt snabbt.

Är man född med social status eller kan man vinna det?

Elaine: Nej, det kan man vinna. Det handlar om social träning. Jag brukar säga till vårt äldsta barn att inte bara läsa böcker utan också läsa människor. Det är bra att se hur folk prata med varandra och vara kompis med olika typer av människor för att lära sig olika språk.

Har du några förebilder som du kolla extra mycket på?

Elaine: Ja, Paul Ronge. Han är en av mina mentorer. Min mamma är min förebild för hon utvecklas hela tiden, hon är så vetgirig. Ellen DeGeneres är ett socialt genie. Jag har lite olika förebilder. Jag kan ha förebilder för dagen bara. Just nu när vi sitter här så ser jag två killar jobba på takåsarna, dom får bli dagens förebilder. De är så analog, tittar inte telefonen utan solen möter dem medan de skrapar bort färg från taken. Dom jobbar hårt och det ser väldigt Zen ut.

Vad är Zen?

Elaine: Att vara i harmoni.

Har du några tips för att varva ner?

Elaine: Träna. Det låter jättetråkigt, men när man tränar så skickar kroppen ut massa stresshormoner så det blir nästa svårt att stressa upp sig efter ett träningspass. Träningen hjälpte mig mycket när jag hade panikångest för ca 10 år sedan.

Har du blivit av med panikångest nu?

Elaine: Ja det har jag. Jag fick bli vän med min panikångest. Panikångesten berättar för dig när du gått över din gräns och du måste gå tillbaka. Den säger till dig att du kommer få hjärtklappning så fort du går utanför din gräns. Du kommer ha hjärtklappning ett tag för att du rört dig utan för din gräns ett tag, men den kommer att minska. Idag går jag inte utanför min gräns, jag går inte ens i närheten av den.

Har du några boktips inför semestern?

Elaine: Jag läser en jättebra bok just nu, ”Love” står det på framsidan i suddig text. Den tycker jag att alla kvinnor ska läsa. Den handlar om en kvinna som blivit vuxen och inser att hon levt hela sitt liv för att göra andra nöjda. Mitt andra semestertips är också att träna, det är skönt att passa på att bli ännu starkare under semestern så att man kommer tillbaka stark inför hösten, att träna är ett riktigt lyckopiller.

Har du några sista tips?

Elaine: När företag sätter nya värdeord som exempelvis flexibilitet och innovation, glöm då inte bort att ord bara är ord. Ni måste översätta orden till något som gör att folk får en mental poäng. Vad innebär de här orden för dig? Berätta om egna erfarenheter. Beskriv först dina erfarenheter och sedan kan du sätta värdeorden flexibilitet eller vad det nu än må vara.

Vi vill slutligen rikta ett stort tack till Elaine Eksvärd som tog sig tiden att delta i vår podd #KommuniceraMera!