I vanlig ordning har vi transkriberat det senaste avsnittet av #KommunieraMera om du föredrar att läsa istället för att lyssna. Pernilla Ramslöv är en av grundarna och VD på NOX Consulting, ett virtuellt konsultföretag. I detta avsnitt delar Pernilla med sig av sina bästa tips för att skapa lönsamma bolag. Lyssna eller läs det senaste avsnittet. Och glöm inte att #KommuniceraMera!

KLICKA HÄR FÖR ATT LYSSNA VIA ANDROID

KLICKA HÄR FÖR ATT LYSSNA VIA IPHONE

Vad tänker du på när jag säger kommunicera mera?

Pernilla Ramslöv: I en värld där utveckligen går fort är det viktigt att vi kommunicerar med varandra. Det är ibland svårt att få människor att hänga med i förändring. När vi ska göra förändringar lägger vi väldigt mycket tid på att ändra processer, metoder och verktyg. Men att faktiskt genomföra förändringen handlar så mycket mer om att få med sig människor. Att få människor att känna att det är något positivt som de vill vara med och förändra, annars går det inte. Det är viktigt att förstå målet för att sedan kunna visualisera vart man ska. Jag tror att det är viktigt att vi lägger mer tid på att få med oss människor. Kommunicera mera helt enkelt!

Kan du berätta lite om dig själv?

Pernilla Ramslöv: Jag har alltid varit nyfiken på teknik. Som liten drömde jag om att bli uppfinnare, jag hade mycket idéer om hur man skulle lösa olika problem. På gymnasiet började jag naturprogrammet och visste redan då att jag ville fortsätta på den banan och plugga tekniska ämnen. Jag är en väldigt positiv person med mycket idéer. Jag drivs av att göra det omöjliga möjligt.

Var tror du ditt teknikintresse kommer från?

Pernilla Ramslöv: Som liten hängde jag mycket med min pappa som var ingenjör och fick prova massa olika saker. Mina föräldrar såg ganska snabbt att jag hade ett intresse för teknik och har alltid uppmuntrar det.

Vad är dina tankar när det kommer till manligt och kvinnligt gällande teknik?

Pernilla Ramslöv: Att det är fler killar som är intresserad av teknik är nog för att det traditionellt sett gått mer killar på tekniska utbildningar. Jag hoppas att vi kommer att se en förändring. Det handlar ju om förebilder. Killar ser mer äldre män inom teknikbranschen, vilket gör det mer självklart att man kanske då också vill jobba med det. Förhoppningsvis kommer vi att se fler kvinnor inom tekniska yrken i framöver där vi behöver fler kvinnliga förebilder.

Du har pluggat material science på KTH vad får man lära sig då?

Pernilla Ramslöv: Jag hade egentligen tänkt bli läkare men det slumpande sig så att jag fick hem ett flygblad från KTH med ett stridsflygplan på som lockade mitt intresse. Det var mycket kemi, fysik och matte i programmet, ämnen som jag tycker är roliga. Utbildning handlar mer om att lära sig ta in mycket information och sedan lösa problemen.

Skulle du säga att du haft stor användning av din utbildning?

Pernilla Ramslöv: Jag känner en trygghet i att ha en akademisk bakgrund. Den viktigaste lärdomen jag fick från mitt studentliv var det året jag tog ett sabbatsår. Då var jag heltidsanställd på kåren som programutskottets ledare vilket innebar att man anordnade alla fester och satt i kårstyrelsen. Det är ett väldigt stort ansvar att ordna fester för ca 1000 personer, samtidigt som kan ska engagera 50 studenter som tycker det är roligare att dricka öl än att jobba. Men det var en lärorik tid. Jag lärde mig mycket om ekonomi, hantera personal och en organisation. Dessutom fick jag ett stort nätverk då jag jobbade med väldigt många människor från KTH.

Du har starta NOX Consulting, kan du berätta lite mer om det?

Pernilla Ramslöv: Jag är en av grundarna till NOX. Vi är ett virtuellt bolag inom gig-ekonomin. Vi jobbar med kompetensförsörjning inom IT. Kärnan i NOX består av ungefär 1200 egenföretagare som inte är anställda av oss utan arbetar som sina egna chefer inom IT. Till det så har vi ca 150 kunder som vi levererar direkt till. Vi har verksamheter i Stockholm och London.

Hur lönsamma är ni?

Pernilla Ramslöv: Vi omsätter ungefär en kvartsmiljard. Det har vi lyckats åstadkomma på 6 år, vi har tagit oss från ett vitt papper till där vi är idag. Vi har varit lönsamma sedan start.

Hur kommer det sig?

Pernilla Ramslöv: Man måste börja med att ha en produkt som en annan människa vill köpa och skapa långsiktiga relationer, annars kan man ta ner skylten och gå hem. Det är många företag som börjar med att ha ett flashigt kontor och anställa människor med fantastiska titlar. De tar sedan in kapital för att kunna bedriva sin verksamhet. Det tror jag inte på. Det är mycket viktigare att ha en affär och säkerställa att det finns en marknad för affären och det förhållningssättet har vi på NOX Consulting haft hela tiden. Vi funderar alltid kring hur man kan göra saker utan att det kostar.

I början när vi hade ca 250 konsulter i nätverket stod vi inför utmaning. Vi insåg att vi behövde samla våra konsulter så att de fick träffa varandra. Vi hade ingen lokal utan var två personer med varsin dator och mobil. Jag insåg att det skulle vara intressant för kunden att få träffa alla våra IT-konsulter eftersom att det är ett nätverk som kan vara svårt att nå i vanliga fall. Jag hörde av mig till våra kunder och frågade om vi skulle kunna göra ett event tillsammans, där de får möjlighet att presentera sig som attraktiva uppdragsgivare och vi får möjlighet att bjuda in vårt nätverk. Kunden tyckte det var en fantastisk idé och det blev succé. Jag tror att man måste tänka smart, vara kreativ och ha en sund inställning till affärer.

Kan du utveckla vad u menar med virtuellt bolag inom gig-ekonomin?

Pernilla Ramslöv: Gig-ekonomi är ett fenomen där allt fler väljer att bli egenföretagare. Detta startade i samband med Lehman Brother krisen i USA då många blev av med jobbet. Ofrivilligt blev man tvungen att bli sin egen chef och ta massa olika uppdrag för att få ekonomin att gå ihop. Ordet gig kommer från musikbranschen där man som artist ”tar” en spelning. Idag i Sverige och runt om i Europa är gig-ekonomin något positivt, snarare än ett ofrivilligt gigande. Idag handlar det om att man vill ha mer frihet. Frihet handlar primärt om att kunna styra sin egna tid, sin egna kompetensutveckling, vilka kunder man vill jobba med och vad för typ av uppdrag man vill ha och såklart kunna styra sina egna ekonomi. Förutsättningen för gig-ekonomin är globalisering och digitalisering.

Hur tror du riktigt stora företag kan jobba med gig-ekonomin?

Pernilla Ramslöv: Jag tror att vi kommer att se en mycket mer flytande arbetsmarknad och att man kommer gå in och ur gig-ekonomin. Man kanske tar ett gig under två år och sedan går in i en anställning och ser det som ett uppdrag, för att sedan avsluta sin anställning och ta ett nytt gig. Vi kommer behöver se på anställning på ett helt annat sätt.

Det kommer bli en utmaning för företag att attrahera rätt personer, man kommer behöva abeta mycket mer med employer branding för att vara en attraktiv arbetsgivare. Som arbetsgivare måste man även bli bättre på sina onboarding processer eftersom att man får ett kortare tidsperspektiv, då man inte stannar lika länge på förtaget. Man måste snabbt få igång människor och få dem att bli produktiva i vad som ska levereras. Det blir viktigare med mål, strakt ledarskap och transparens. Lojalitet handlar inte om vad som står på anställningsavtalet, lojalitet handlar om att man faktiskt vill jobba för en arbetsgivare antingen som ”gigare” eller som anställd.

Hur kom ni på idén att starta upp NOX Consulting?

Pernilla Ramslöv: Vi såg ett par trender på marknaden där både jag och en av medgrundarna hade jobbat i traditionella konsultbolag och sett möjligheter och utmaningar. Vi såg trender där stora mäklare växte fram med en gigantisk leveranskapacitet, men där man inte alls kände personerna man arbetade med. Vi insåg då att vi skulle kunna kombinera det bästa av två världar och ta mäklarnas stora leveranskapacitet och kombinera med närhet till individen. Där väcktes idén.

Hur skulle du beskriva kvinnligt ledarskap?

Pernilla Ramslöv: Jag tror inte att det finns kvinnligt respektive manligt ledarskap. Däremot är det så att traditionellt sett är det mycket fler män som sitter på ledande befattningar. För mig representerar de ett föråldrat hierarkiskt ledarskap som jag absolut inte tror på.

Jag tror att det är viktigt med ett distribuerat ledarskap och inkluderat ledarskap där man kan få väldigt mycket mer självstyrande organisationer. För mig som ledare handlar det om att säkerställa att alla jobbar med det som de är absolut bäst på. Om man får varje enskild individ att växa till sin fulla potential gör man både företaget och individen en tjänst. För att åstadkomma detta handlar det om att bygga ett personligt ledarskap där man identifierar sina rädslor, styrkor och inre drivkrafter. Jag är helt övertygad om att om man inte kan leda sig själv, kan man inte leda någon annan. Vi behöver flera kvinnliga ledare som förebilder. Jag tror att det är viktigt för Sveriges konkurrenskraft och kommande generationer om vi får en bättre balans i ledarskapet.

Har du någon förebild?

Pernilla Ramslöv: Min moster är en förebild för mig, hon har suttit på många ledande positioner. Hon har lärt mig att sätta individen i centrum, vikten av kunna kommunicera och värdesätta långsiktiga relationer. En annan förebild är Gunilla Herlitz som varit VD på DN, Di, Expressen, Sydsvenskan och suttit i ledningen i Bonnier koncernen. Jag hade förmånen att ha henne som mentor under ett ledarskapsprogram under 2014. Gunilla lärde mig att våga tänka större och kliva ur ens comfort zone. Det modet hon har gett mig har verkligen hjälpt mig att utveckla mig själv men också bolaget.

Vilka företag tycker du lyckats sett till deras marknadsföring?

Pernilla Ramslöv: H & M tycker jag är duktigt på att sätta sig själv i ett större sammanhang. De pratar om jämställdhet, diversity och hållbarhet på ett mycket bra sätt. De är tydliga i sin kommunikation både när det gäller rörligt material och att kommunicera på Instagram.

Vilka digitala trender fascinera dig?

Pernilla Ramslöv: Det som fascinerar mig allra mest just nu är AI – Artificiell intelligence. Anledningen är för att det verkligen kommer förändra vårt samhälle. Man spår att 46 % av dem arbeten som finns idag kommer att försvinna helt på grund av AI. Det kommer även skapas mycket nya arbeten med AI. Vad dessa yrken är vet vi inte ännu, men vi kan gissa.

Vad tror du händer med företagsklimatet 2018?

Pernilla Ramslöv: Jag tror att det kommer att vara ett fortsatta positivt företagsklimat både i Sverige och i Europa. Sverige ligger långt fram när det gäller digitalisering och teknikutvecklingen. Vi startar många bolag i Sverige vilket är positivt. Jag är övertygad om att entreprenörskap är bra för samhällsutvecklingen och jag känner mig positiv inför 2018.