I vanlig ordning har vi transkriberat det senaste avsnittet av #KommuniceraMera om du föredrar att läsa istället för att lyssna. Eva Fors är chef för Google Cloud i norra Europa. Vi pratar bland annat om framtidstrender och artificiell intelligens. Lyssna eller läs det senaste avsnittet. Och glöm inte att #KommuniceraMera!

KLICKA HÄR FÖR ATT LYSSNA VIA ANDROID

KLICKA HÄR FÖR ATT LYSSNA VIA IPHONE

Vad tänker du på när jag säger kommunicera mera?

Eva Fors: Jag tänker att det är omöjligt att inte kommunicera. Vi sänder hela tiden ut någonting. Det är alltid mottagaren som har företräde. Därför tycker jag att det är så himla viktigt att kommunicera mera.

Jag älskar kommunikation. För mig är kommunikation någonting som jag har med mina nära och kära men jag ser även det utifrån ett ledarskapsperspektiv. Att kunna kommunicera effektivt är den absolut viktigaste egenskapen hos en bra ledare.

Kan inte du berätta lite mer om dig själv och vad man gör som ansvarig för Google Cloud?

Eva Fors: Jag jobbar på Google Cloud och är ansvarig för Norra Europa. Det är vår business-to-business satsning. Vi har egentligen tagit all infrastruktur, ingenjörskompetens och innovation som vi har använt för att bygga upp den stora Google. Denna paketerar vi och kommersialiserar för att sedan ta det till företagsmarknaden.

Mitt ansvar är egentligen att ta allting vi kan inom Big Data, machine learning samt infrastruktur och leverera det till stora kunder runt om i norra Europa. Det är jätteroligt och en enormt stor resa. Vi har en väldigt stor tillväxt. Under det senaste året har vi fördubblat organisationen som jag leder samt hittat många nya intressanta kunder.

Hur hamnade du på Google Cloud?

Eva Fors: När Google hörde av sig var jag VD på ett Start-Up som höll på med Internet of Things i Jensens network. De kontaktade mig och sa att det fanns en väldigt intressant tjänst för mig.

Jag var faktiskt inte så intresserad eftersom jag trivdes så bra och hade så kul på den Start-Up jag befann mig på. Dessutom var jag trött på stora amerikanska organisationer och såg inte riktigt varför jag skulle gå tillbaka. Men jag tog en kopp kaffe med den rekryterande chefen och efter det återkom Google och ville gå vidare.

Det var själva rekryteringsprocessen som gjorde det intressant. Detta eftersom det finns ganska mycket snack om den. Jag klev in i processen och fick lära mig mer och mer om vart Google är påväg när det gäller business-to-business. Detta väckte mitt intresse. På så sätt föll alla delar på plats och det kändes som att det skulle kunna bli början på en fantastisk resa.

Får du avslöja något om rekryteringsprocessen?

Eva Fors: Ja fast den är egentligen inte så konstig. Den skiljer sig speciellt mycket från andra rekryteringsprocesser.

Vi vill se till att få in personer som kommer att passa bra in i organisationen och för det jobbet som ska göras. Det är viktigt att använda kraften i organisationen vid rekryteringen. Både för dig som söker jobb och för Google som blir arbetsgivare.

Vi låter kandidaten träffa minst 4 personer där man pratar om rollen och ledarskap. Ledarskap är en väldigt viktigt egenskap då vi släpper loss mycket till den enskilda medarbetaren. Därför pratar vi om anpassningen till kulturen så att man passar in till den kultur som vi vårdar väldigt mycket. Sedan vill vi gärna ha personer med analytisk förmåga. Den mytomspunna processen är inte så konstig utan ganska straight forward. Jag spenderar för tillfället väldigt mycket tid kring rekrytering. Vi behöver mer människor.

Nu ska du få skryta lite! Varför tror du Google ville anställa dig?

Eva Fors: Google Cloud befinner sig just nu i en tillväxtresa där man ska gå till en ny målgrupp. Jag tror att jag passade in i den profilen som man sökte. Detta eftersom att jag har jobbat i över 20 år och även jobbat med molntjänster sen innan. Ledarskap är även någonting som jag jobbat med många år. Både lokalt och drivit team. Mycket av det tror jag var det man letade efter och därför blev det en bra matchning.

För mig är det väldigt viktigt att jobba med ett bolag som drivs av ett högre syfte. Som på något sätt vill förändra världen till en bättre plats. Googles värderingar och mina värderingar stämmer väldigt bra överens i det sammanhanget.

Du har pluggat retorik, eller hur? Varför är det viktigt?

Eva Fors: Ja, det har jag. Det går egentligen tillbaka till din första fråga om kommunikation. Det viktiga är att komma igenom med det man vill säga. När man lägger ner tid på att säga någonting så är det viktigt att mottagaren tar emot det rätt. Kommunikation har alltid fascinerat mig. Jag lärde mig väldigt tidigt att kommunicera och tala för min sak.

Att kommunicera är ingenting man bara föds med utan det är någonting som man måste träna på. Ju mer man tränar desto bättre blir man.

Har du några mer konkreta tips som man kan tänka på innan man går upp på scenen?

Eva Fors: Det är viktigt att hitta sin egen röst och sitt eget sätt. Vilken energinivå är jag? De här med att vara autentisk kan låta lite klyschigt men jag tror att det är jätteviktigt att hitta sin egen form av sitt sanna jag.

Sen är det väldigt viktigt att vara väl förberedd. Det går inte att skjuta från höften. De talen som känns spontana är oftast de tal som haft mest förberedelser bakom. Så träna, träna, träna. Förbered dig väl och tänk på vad du vill att mottagaren ska känna. Få fram ett budskap.

Förebilder är väldigt viktigt. Har du någon som du tittar lite extra på och inspireras av?

Eva Fors: Det är väldigt många som är amerikaner men exempelvis Steve Jobs. Han var ju brilliant. Även Simon Sinek ser jag som en stor förebild.

Internt är jag väldigt inspirerad av vår chef scientist Fei-Fei Li. Hon pratar om artificiell intelligens på ett otroligt engagerande sätt. Om det är någon i Sverige så är det Helene Barnekow på Telia. Helene är en urkraft med en otroligt stark kommunikations förmåga.

Kan inte du berätta lite hur Google är organiserat, det är ju ett otroligt stort företag! Hur skiljer sig tillexempel Google Cloud från övriga Google?

Eva Fors: Google Cloud, den organisationsformen som vi kör nu har funnits från första Januari det här året. Jag ser oss som en ganska ung organisation. Vi är en sälj och marknadsorganisation i fältet med alla typer av roller som behövs i en sån organisation.

Jag tycker att vi är ganska väl anpassade till hur övriga ställen på Google ser ut. Vi jobbar båda väldigt mycket med USA. Även om vi inom Google Cloud är ganska fristående från övriga Google annons och Google search jobbar vi väldigt tätt tillsammans eftersom vi har gemensamma kunder. För mig är det viktigt att vi upplevs som ett Google.

Jag tänkte vi skulle prata lite om sociala medier, vilka kanaler gillar du?

Eva Fors: LinkedIn använder jag väldigt mycket proffesionellt. För att läsa in mig på personer och för att på ett enkelt sätt hänga med i vad som händer. Twitter kör jag när det är evenemang och stora konferenser som jag vill hänga med i. Dock jag tycker att Twitter är lite svårt och jag har inte riktigt hittat min egen röst där.

Privat så gillar jag Instagram och Facebook väldigt mycket. Däremot är jag är väldigt tydlig med att dessa är privata och jag skulle aldrig kommunicera kring mitt arbete. Exempelvis skulle jag inte föra fram några Google Cloud argument i mina privata flöden.

Hur bra tycker du företagsledare måste vara i sociala medier? Måste de va väldigt aktiva?

Eva Fors: Det är viktigt att vara relevant på sociala medier. Om man driver en digitaliseringsresa och är helt osynligt blir det svårt med trovärdigheten. Men även här måste man hitta sin egen rytm, vara autentisk och närvarande. Jag tror att det är dumt att ha en stab som kör ens personlig konto. Där behöver man nog själv lägga sin egen ambition.

Nu har vi pratat lite om personer men finns det några företag du kikar extra på? Både i Sverige och internationellt som du verkligen vill följa

Eva Fors: Transformation fascinerar mig. Hur man vänder upp och ner på affärsmodeller. Ett företag som jag tycker är väldigt inspirerande samt intressant är till exempel Klarna. Hur de har förändrat payment services. En ganska tillsynes enkel affärsmodell som har fått ett otroligt genomslag och som ger väldigt mycket fördelar till mig som använder tjänsten.

Även traditionella bolag, som Volvo Cars och deras transformation. Hur de ser att transporter kommer förändras och hur de vågar samt omfamnar de nya trenderna och pekar ut en riktkur. Det är sådant som inspirerar mig.

På vilka sätt följer du dessa företag? Hur omvärldsbevakar du?

Eva Fors:Det är viktigt att göra omvärldsbevakning till en naturlig del av vardagen. Det gäller att använda alla mikro pauser och alla tillfällen.

Poddar lyssnar jag mycket på. Spenderar mycket tid på LinkedIn och ser till att kolla igenom mina flöden varje dag. Jag lägger säker tjugo minuter till en halvtimme varje dag. Jag gillar även att läsa Mckinsey, BCG, Forbes samt Harvard Business Review. Jag har inte riktigt tålamod att läsa böcker och har inte kommit till ljudböckerna heller. Det blir mer korta artiklar och inlägg.

Nu har vi pratat mycket om hur du håller dig uppdaterad men hur mycket tid skulle du säga att du lägger på att vara strategisk?

Eva Fors: Det är jätteviktigt att hitta balansen, jag ser mitt jobb på Google Cloud lite tredelat. Jag ska arbeta strategiskt och sätta ut riktkursen. Samtidigt som jag ska vara tydlig med visionen och vår identitet. Sedan måste jag även se till att driva det dagliga arbetet.

Höjer jag inte blicken så kommer vi aldrig komma någonstans som organisation. Därför är det otroligt viktigt att lita på organisationen. Att lita på att varje del har en tydlighet i sina uppgifter och driver den dagliga verksamheten utifrån våra gemensamt satta mål.

Just nu är vi i en otroligt stark tillväxt resa så det är otroligt viktigt att reflektera kring om vi är på rätt väg. Gör vi rätt saker? Adresserar vi kundernas behov? Missar vi någonting? Det är viktigt att ta ett steg tillbaka.

Skulle du kunna säga ett procenttal? Att du lägger tillexempel 50 % av din tid på att vara strategisk?

Eva Fors: Jag driver en region och mina kollegor i USA på huvudkontoret gör de övergripande strategierna. Hade jag lagt 50 % av min tid på det så tror jag att jag hade gjort fel saker.

Därför förlitar jag mig på att de övergripande strategierna sätts på ett bra sätt. Samt att vi kan vara delaktiga i att påverka dem. Det är en spännande sak med Google. Vi är en såpass platt organisation så man får vara delaktig i att skapa strategierna. Men jag skulle säga att jag spenderar 20-25 % på strategier och riktkurs.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Eva Fors: Det finns inga vanliga dagar. Det är det jag tycker är så roligt. Dagarna varierar väldigt mycket. Igår satt jag till exempel i 14 olika möten. Dels med kunder men också med anställda och idag sitter jag här. Ibland är det väldigt intensivt och mycket möten men ingen dag är den andra lik vilket är jättekul. Sen har jag förmånen att resa väldigt mycket. Jag får se väldigt mycket och uppleva väldigt mycket tack vare mitt jobb.

Känner du att du hinner med allt du vill göra?

Eva Fors: Man gör aktiva val. Det är klart att jag kan säga att jag inte hinner med allt jag vill göra. Men någonstans måste jag göra aktiva val. Viktiga är att de val jag gör känns bra och det känner jag att de gör. Jag känner att jag har möjlighet att göra det som jag vill.

Jag ser också till att ta mycket hjälp eftersom man inte kan vara överallt. Det finns inga rätt eller fel men även här måste man vara autentisk och sann mot sig själv.

Vilka digitala trender får vi se 2018?

Eva Fors: Jag tror att vi kommer få se ännu mera konkreta applikation kring Internet of Things och artificiell intelligens.

Teknologin drivs så otroligt snabbt fram och mycket blir commodity. Mobiltelefoner idag kostar en femtiondel av vad de kostade när de lanserades.

Just i den artificiella intelligensen tror jag att vi tar sjumilakliv. Jag ser personligen fram emot ett ännu mera uppkopplat hem.

Om vi tänker ett väldigt långt perspektiv, hur tror du världen ser ut 2050?

Eva Fors: Jag tror att vi kommer se en förändring i hur våra samhällen är uppbyggda. I takt med självstyrda bilar kommer våra stadskärnor att förändras helt. Urbaniseringen kommer att fortsätta men vi kommer ha städer som ser helt annorlunda ut. Jag tror på mer individanpassade tjänster.

Jag tror också att vi kommer se enorma framsteg inom hälsa och sjukvård i de sätt vi kommer behöva ta hand om oss själva. Jag ser mycket positivt till hur det samhället kommer att se ut.